Dagens bakverk blev cookies, de blev grymt goda och de var otroligt lätta att baka. Eftersom jag började baka en halvtimme innan jag skulle fara och träna så han jag inte grädda dem! Men det är här det bästa med de flesta kakor, man kan frysa in dem och bara ta fram när det kommer folk(då tror dom att man har nybakat för deras skull). Här kommer receptet:
100 g rumsvarmt smör
1dl råsocker
1/2dl florsocker
1 ägg
2 1/2dl vetemjöl
1tsk bikarbonat
1tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad
50 g vit choklad
2dl grovhackade nötter
Blanda smör, råsocker, florsocker och ägg och vispa eller rör så att du får en jämn smet. Blanda sedan ned mjölet, bikarbonaten och vaniljsockret. Hacka chokladen i så stora bitar som du vill ha i kakan och gör detsamma med hasselnötterna. Rör ned hasselnötter och choklad i smeten. Dela upp smeten i två delar som du gör till längder och rullar in i bakplåtspapper. Nu finns två möjligheter:
Frysa in- Efter att du rullat in smeten i bakplåtspapper så är det bara att stoppa in det hela i frysen. När du vill grädda kakorna låter du de tina i 30 minuter och sedan skär du dem i ca 2 cm tjocka skivor. Grädda i mitten av ungen på 175 grader i cirka tolv minuter.
Äta idag- Efter att du rullat in smeten i bakplåtspapper så låter du den vila i kylskåp i 2 h. Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor. Grädda i mitten av ungen på 175 grader i cirka tolv minuter.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar